Tatran Prešov chce ešte jedného brankára a útočníka

09.07.2009 Prešov

Prešov 9. júla (TASR) - Futbalový klub 1. FC Tatran Prešov by v novej sezóne Corgoň ligy 2009/2010 rád nadviazal na pomerne úspešný minulý ročník, v ktorom ako nováčik obsadil v konečnej tabuľke siedmu priečku.
V jeho kádri prišlo pred štartom CL k zmenám na viacerých postoch. Najpálčivejším problémom sa javil brankársky post, kde bola v predošlej sezóne v tíme "zeleno-bielych" veľká slabina. Už v priebehu minulého ročníka vedenie klubu predčasne skončilo zmluvy s brankármi Milošom Buchtom a Jurajom Balážom. Z Prešova v lete ale odišli aj ďalší hráči. Do tímu nováčika najvyššej tureckej ligy Kasimpasaspor Istanbul prestúpil slovenský reprezentant do 21 rokov Martin Baran. Na hosťovanie do Prievidze uvoľnil Tatran Matúša Pekára, do Šale odchádza hosťovať Michal Krajník a do Dolného Kubína Pavol Cicman. Novými hráčmi Tatrana sú Michal Hanek a Matej Ižvolt z bratislavského Slovana a 27–ročný Juan Carlos Pozo, defenzívny stredopoliar zo Španielska. Na predsezónnej tlačovej konferencii tréner Tatrana Roman Pivarník hovoril aj o cieľoch v novej sezóne: "Našim cieľom je miesto v prvej polovici. Lenže až samotné majstrovské zápasy ukážu, ako vysoko sa nakoniec dokážeme vyšvihnúť. Niektoré posty sme síce posilnili, ale nie tak ako som si to predstavoval. Angažovali sme jedného brankára. Potrebujeme ale získať ešte jedného, a rovnako tak aj skúseného útočníka, ktorý by dokázal zúročovať našu kombinačnú hru gólmi. "Prešovčania budú hrať domáce zápasy nového ročníka Corgoň ligy na zrekonštruovanom štadióne. Všetky miesta na ňom budú už výhradne na sedenie. Kapacita sa tým ale znížila na 5410 miest. Zmeny nastali aj v cenách vstupeniek. Na krytú ich budú predávať za päť eur, na nekrytú za tri. Permanentka vyjde na 60 eur na krytú tribúnu, 30 eur na nekrytú. Prešov ide do sezóny s ročným rozpočtom okolo 2,3 milióna eur.

káder 1. FC Tatran Prešov:
brankári: Jakub Diviš, Khaled Al Rashidi, Jozef Talian
obrancovia: Ján Papaj, Michal Ščasný, Michal Piter–Bučko, David Čep, Michal Hanek, Marián Farbák, Tomáš Josl
stredopoliari: Matej Ižvolt, Jaroslav Prekop, Carlos Pozo, Peter Katona, Petr Kobylík, Miroslav Poliaček, Avdija Vršajevič, Jozef Čertík, Dejan Drakul, Marek Penksa (kapitán tímu)
útočníci: Ľuboš Belejík, Erik Takáč, Mariano Bernardo
 

Vyberte región

mark